DoenKids is onderdeel van KidsKonnect, klik hier voor meer informatie.
KidsKonnect
NL EN
Request demoBlog

BSO-activiteiten in februari – tips voor de kinderopvang

Iedere maand bieden wij een activiteitenkalender aan boordevol tips met passende activiteiten voor die maand. Alle activiteiten staan in DoenKids. Het is een interactieve PDF: superhandig! Als je klikt op de activiteit ga je vanzelf naar de bijbehorende uitleg van de activiteit. Je moet dan wel ingelogd zijn in DoenKids.    
   
Natuurlijk nemen we op de kalender de speciale (feest)dagen ook mee. In februari zijn dat bijvoorbeeld Warme Truiendag en Valentijnsdag. Extra leuk om hier even bij stil te staan met de kinderen.    
Bij elke activiteit wordt met behulp van een symbool aangegeven wat voor soort activiteit het is. Dit zijn de DoenKids soort activiteiten: eten en drinken, creatief, sport en spel, muziek, dans en drama, techniek en proefjes, natuur en media.   
In deze maandelijkse blog worden er een aantal activiteiten uitgelicht, maar voel je gerust vrij om zelf op onderzoek uit te gaan en op de activiteiten te klikken die passen bij jullie BSO.     
Voorbeeld BSO activiteiten februari
Vrijdag 2 februari: Ontdekken, techniek en proefjes – Help! De aarde warmt op!
Tijdens deze activiteit leren we meer over de opwarming van de aarde en gaan we aan de slag met verschillende leuke proefjes die hier iets mee te maken hebben. We maken een thermometer waarbij we er achter komen wat warmte en kou met een vloeistof doet. Ook maken we een windvaantje waarmee we de windrichting kunnen meten. En heb je wel eens zelf geprobeerd om een broeikaseffect na te bootsen?! Allerlei proefjes die met het klimaat te maken hebben dus! Doe ook gezellig mee en word een klimaat-expert. Een ideale activiteit voor Warme Truiendag!
 
Woensdag 14 februari: Natuur – Hart voor de natuur
Nog op zoek naar een toffe activiteit om in te zetten tijdens Valentijnsdag? Ga samen naar buiten en maak een hart met behulp van al het moois dat er te vinden is. Love it! 
Maandag 19 februari: Spel – Monsterlijk Cluedo 
De kok is de hele dag bezig geweest met het maken van de lekkerste gerechten. Als hij terug in de keuken komt zie hij dat één van zijn gerechten is verdwenen! Hoe kan dat nou?
Om het spel te winnen, moet je drie dingen uitvinden: Welk gerecht is er weg? Wie heeft het gerecht meegenomen? In welke ruimte heeft diegene zich verstopt? Start je onderzoek en bekijk de kamers, de gerechten en daders (monsters) die het gedaan kunnen hebben. Schakel de mogelijkheden uit en beschuldig een verdachte! Als jij als eerste de juiste plek, het juiste gerecht en de juiste dader hebt achterhaald, ben je de beste detective en tevens de winnaar van het spel!
 
Donderdag 29 februari: Eten en drinken – Winterse erwtensoep  
Zeg je winter? Dan denk je aan erwtensoep! We gaan de keuken in om dit lekkere warme gerecht te maken. In deze activiteit beschrijven we twee variaties; een Oud-Hollandse erwtensoep en een snelle versie die in 30 minuten op tafel staat. Bij beide recepten kun je ook de vegan versie maken. Ga aan de slag en lekker smullen maar! 
Je kunt de complete activiteitenkalender voor februari hier downloaden! Of bekijk de kalender direct in DoenKids en plan het in.   
   
Iedere maand zal er een nieuwe blog verschijnen met een nieuwe BSO-activiteitentipkalender. Kun je niet wachten op nieuwe ideeën? Neem dan zelf een kijkje in de database van DoenKids! Deze staat boordevol inspiratie.   

Nog geen abonnement? Neem dan contact met ons op! Stuur een mail naar info@doenkids.nl of bel 085-4001100 (Let op: kies eerst 1 voor support en dan 5 voor DoenKids).    

Demo

Curious what DoenKids can do for you? Fill in the form and we will contact you as soon as possible for a free demo.
Request demo
All rights reserved KidsKonnect
Created by Clic.nl
This website uses cookies