Het wordt langzaam aan wat kouder, in Groningen konden we al schaatsen op straat! Maar de mooie plaksneeuw laat nog even op zich wachten. Om de sneeuwbuien een beetje aan te moedigen maken wij alvast deze mooie sneeuwpop van pompons!

Pompons kun je op veel verschillende manieren maken. De meest gebruikte manier is ook gelijk de oudste manier namelijk de twee ronde kartonnetjes die je op elkaar legt en omwikkelt met wol. Misschien ben ik de enige, maar eigenlijk vind ik deze manier heel onhandig en vooral erg lang duren. Op de BSO heb ik dus even voor jullie uitgetest welke manier het handigst is! We hebben pompons gemaakt op onze handen, op de vork, met speciale pomponmakers uit de winkel en met rechthoekige kartonnetjes. Laat die laatste nou juist de snelste en gemakkelijkste manier zijn!

Wat hebben we nodig:

  • Witte wol
  • 2 maten kartonnetjes
  • schaar
  • zwart en oranje papier
  • lijm
  • lintje, strikje of reepje stof
  • knoopjes

Stap 1

Knip van stevig karton de vorm uit zoals op onderstaande foto. Hoe groter de vorm, hoe groter je bolletje, hoe groter je pompon wordt. Je kunt ze dus in diverse maten maken.

rsz_2foto2

Stap 2

We starten met het maken van de pomponnetjes. Wikkel de wol om een rechthoekig kartonnetje totdat je een dikke klos hebt gemaakt.

Schermafbeelding 2016-01-15 om 13.22.17

Stap 3

Knoop het touwtje in het midden vast en trek de klos van het kartonnetje af. Nu kun je de uiteinden losknippen en het bolletje een beetje bijknippen zodat je een mooi rondje hebt.

Schermafbeelding 2016-01-15 om 13.23.58

 

Je gaat een kleine en een grote pompon maken, dus gebruik daarvoor twee verschillende maten kartonnetjes. Knoop de twee uiteinden stevig aan elkaar en je hebt de basis van je sneeuwpop gemaakt.

Stap 4

Nu gaan we beginnen met de hoed! Knip de vormen uit zoals op de afbeelding. De lange strook knippen we aan de onderkant in en aan de bovenkant knippen we puntjes. Deze randen vormen de plakranden.

Schermafbeelding 2016-01-15 om 13.25.08

Stap 5

Breng de uiteinden van de lange strook bij elkaar en schuif de zwarte ring eroverheen om te meten waar je de strook vast moet plakken.

Schermafbeelding 2016-01-15 om 13.26.31

Stap 6

Plak nu alles in elkaar. De ring aan de onderste plakrand en de cirkel op de driehoekplakrand.

Schermafbeelding 2016-01-15 om 13.28.20

 

Stap 7.

Versier de sneeuwpop met oogjes, een neus, een das, een strik, knoopjes of zelfs een bezem! Hier kun je je eigen creativiteit bij gebruiken!

Schermafbeelding 2016-01-15 om 13.31.02

Stap 8.

Plak als laatste de hoge hoed op de pompon en klaar is je mooie sneeuwpop!

Foto1-2

Laat nu de echte sneeuw maar vallen!

Veel plezier!

Xx

Samira

P.S. Ken je het winterpakket al? Ideaal om mee te werken met kinderen van 2,5 tot 6 jaar!

Deel dit blogbericht!
Recommended Posts
0

Start typing and press Enter to search