In 2012 begon DoenKids met een database vol met activiteiten gericht op kinderen in de BSO leeftijd. Deze Activitheek was er op gericht om ouders en kinderen al vooraf te infomeren over het activiteitenaanbod in de schoolweken en de vakantieprogramma’s in de vakantieweken. Na 3 jaar ervaring opgedaan te hebben met deze doelgroep hoorden wij van pedagogisch medewerkers steeds vaker de vraag: “Wanneer komt er een KDV Activitheek?”. Lang waren we in de veronderstelling dat er al heel veel aanbod was qua activiteiten voor de kinderopvang. Er zijn immers al diverse mooie VVE-programma’s beschikbaar. Maar nu is er dan toch een Activitheek KDV.

kindjes

Wat kun je hiervan verwachten?

 • Activiteiten ingedeeld naar verschillende leeftijden van 0-4 jaar
 • Activiteiten in meer dan 30 thema’s
 • Zeer gevarieerd aanbod dat nog steeds groeit
 • Mogelijkheid om in een duidelijke lay-out een PDF programmaboekje voor ouders samen te stellen
 • Een digitale ruimte om al je eigen activiteiten en draaiboeken in op te slaan.

Wat voor activiteiten vind ik in de Activitheek?

De Activitheek is bedoeld voor de kinderopvang, niet voor het basisonderwijs. Met de activiteiten willen we pedagogisch medewerkers ondersteunen om op een speelse manier te werken met activiteiten die aansluiten bij de verschillende ontwikkelingsgebieden.

In de Activitheek vind je activiteiten op het gebied van bewegen, creativiteit, expressie, natuurbeleving, taalontwikkeling, zintuigelijke ontwikkeling, samen spelen en nog veel meer!

doenkids-2

Géén VVE Programma

In de Activitheek vind je talloze activiteiten die aansluiten bij thema’s die worden gebruikt bij bekende methodes als Uk & Puk, Peuterplein en Piramide. Het zijn echter geen activiteiten uit één van deze methodes maar vaak kun je ze ter variatie of aanvulling wel heel goed gebruiken.

Is een abonnement op de Activitheek ook iets voor uw organisatie?

Vul onderstaand formulier in voor een vrijblijvende offerte of gratis demo en dan nemen we zo snel mogelijk contact met u op.

Tevreden DoenKids! gebruikers

 • Bij de Stichting Kinderopvang Haarlemmermeer waren wij op zoek naar een manier om pedagogisch medewerkers een breder aanbod aan activiteiten te bieden die gebruikt kunnen worden tijdens de bso vakanties . Na kennismaking met Trudy en Doen Kids op de Kindvakbeurs zijn we begin dit jaar met elkaar in zee gegaan. Het programma heeft veel mogelijkheden en als ik wensen heb, is 1 belletje genoeg om deze werkelijkheid te maken door Trudy. Trudy is voor mij een enthousiaste, zeer professionele dame die een mooi en goed bedrijf heeft opgezet.

  Ingrid van Noordenne
  Ingrid van Noordenne Clustermanager Stichting Kinderopvang Haarlemmermeer
 • Mijn team maakt gretig gebruik van de activiteiten van DoenKids!, het scheelt enorm in de voorbereiding dankzij Activitheek kan ik ook ouders steeds goed informeren.

  Gladys Bouwmeester – Liddle
  Gladys Bouwmeester – Liddle Directeur Kinderopvang Ienieminie, Ijsselmuiden
 • Wij vinden het programma ideaal. Ouders zijn erg tevreden en voor de collega’s is het ook super handig. Wij gebruiken het voor elke vakantie en mailen het programma dan ook door naar de ouders. Het ideale communicatiemiddel naar ouders toe en op deze manier bereiken we er veel mee (zoals dat alle kinderen daadwerkelijk ook op de fiets zijn).

  Team Jump In
  Team Jump In Stichting Kinderopvang Huizen
Neem contact op

Heeft u een vraag of opmerking? Laat het ons weten!

Niet leesbaar? Verander de tekst.
0

Start typing and press Enter to search