Van een leeg plastic bakje tot een mooie walvis!

Heb je met de nationale voorleesdagen ook het prentenboek van het jaar 2017 (voor-) gelezen: De Kleine Walvis? Het is een prachtig geïllustreerd boek met een mooi verhaal: Boy woont met zijn vader en zes katten in een klein vissershuisje. Na een stormachtige nacht vindt hij een jonge walvis op het strand. Dat is het begin van een bijzondere vriendschap…

Met een paar benodigdheden maak je zelf je eigen kleine walvisvriendje. Deze leuke knutsel vind je ook in het e-book waarin ook je nog enorm veel sjablonen en memoryspellen en dergelijke vindt! Uniek materiaal!

walvis-knutsel-4-logo

 

Dit heb je nodig:

walvis-knutsel-1-logo

Zo maak je deze walvis DIY:

  1. Verf de lege toetjesbeker blauw en laat het drogen
  1. Teken op het karton een staart en twee vinnen en knip deze vormen uit. Zet de geverfde toetjesbeker op z’n kop en plak de staart aan de eronder. De vinnen op de zijkant.
  1. Knip het stuk chenille in twee gelijke stukken en leg ze als een X over elkaar. Vouw de X dubbel zodat alle uiteindes omhoog steken en buig deze een beetje rond (als het spuitwater van de walvis).
  1. Snijd met een scherp mesje een klein kruisje in de rug van de walvis en steek daar de chenille door, zodat het lijkt alsof het water uit de rug van de walvis komt.
  1. Plak de oogjes op de juiste plek en teken met zwarte stift nog een mondje.

Klaar is je eigen kleine walvis!

Fijne dag, X Elske

 

Elske Leenstra
Elske Leenstra

Hoi, ik ben Elske! Ik ben 34 jaar, verliefd, moeder van twee dochters (5 en 7), blogger en ontwerper. Met een zwak voor mooie posters en prints en daarbij ook groot fan van eenvoudige DIY-projecten! Voor Doenkids blog ik over lekkere traktaties en leuke activiteiten. Traktaties en activiteiten die vooral niet al te moeilijk zijn om te maken, want het leven is tenslotte soms al ingewikkeld genoeg ;). Veel plezier!

Aanbevolen Berichten
walvis-fruit-3sponstaart-5-def