Op zoek naar een leerzame en vooral ook leuke invulling van een studiedag? Een kort workshop, een dagdeel of misschien een geheel verzorgde studiedag?

DoenKids! werkt met enkele professionele aanbieders samen die een interessant aanbod van workshops hebben samengesteld.

Gerdien Janse

Op een enthousiaste manier wil Gerdien professionals inspireren om meer te spelen, te bewegen en te ontspannen met jonge kinderen.

Jarenlang heeft Gerdien als leerkracht en pedagogisch medewerker gewerkt in Rotterdam en Zeeland. Vanaf 2006 geeft zij kinderyoga en is zich steeds meer gaan specialiseren in het jonge kind. De diverse opleidingen en bijscholingen die zij heeft gevolgd, vormen nu een goede basis om weer door te geven, in de vorm van op maat gemaakte workshops. Waarbij vooral het zelf ervaren en plezier er in hebben, centraal zullen staan.

gerdien
sander-boogaard_doenkids_workshops-trainingen_theater_small

Sander Boogaard

Sander Boogaard heeft jarenlange ervaring in het geven van dramalessen aan kinderen bij Jeugdtheater Hofplein in Rotterdam. Je gaat met hem zelf echt actief aan de slag en leert allerlei tips en tricks die je direct in de praktijk toe kunt passen. Zet die theaterlessen dus maar snel op je programma!

Basistraining Theater op de BSO

Voor: pedagogische medewerkers
Duur: 1 dagdeel
Kosten: €399,00 inclusief BTW, excl. reiskosten.

Met de aankoop van het Theaterboek van DoenKids kun je direct aan de slag. Je hebt nu immers de beschikking over 15 compleet uitgewerkte lessen die ongeveer drie kwartier tot een uur duren. Maar als je geen enkele achtergrond hebt op het gebied van theater of je zou graag zelf wat ervaring willen opdoen met dramales geven, dan is het handig om een basistraining te volgen. De trainer, Sander Boogaard, heeft jarenlange ervaring in het geven van dramalessen aan kinderen bij Jeugdtheater Hofplein in Rotterdam. Je gaat met hem zelf echt actief aan de slag en leert allerlei tips en tricks die je direct in de praktijk toe kunt passen. Zet die theaterlessen dus maar snel op je programma!

Neem contact op
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.


Persoonlijke APK

Voor: Iedereen die actief met zijn/haar eigen vitaliteit aan de slag wil en duurzame resultaten wil bereiken
Duur: 2,5 uur
Kosten: €349,– excl. BTW en excl. reiskosten
Aantal deelnemers: min. 6 en max. 12 deelnemers

Vakbewaamheid alleen is niet voldoende om goed te kunnen presteren. Mensen die vitaal zijn, zijn productiever, hebben meer energie en kunnen duidelijk en bewust keuzes maken. Gezonde, vitale mensen maken en houden een organisatie gezond, ook in bedrijfseconomisch opzicht. Vooral medewerkers die in balans zijn op het gebied van emotioneel, zingeving, mentaal en fysiek. En daar heeft een werkgever baat bij. Vitaliteit van uw organisatie start met de vitaliteit van uw medewerkers. De workshop Persoonlijke APK wordt begeleidt door Madelon Meijer, Associate Partner van MARK Academy voor leefstijl. Zij begeleidt mensen, teams en organisaties om op integrale wijze hun doel te bereiken door te werken vanuit hun eigen persoonlijke kracht en dit effectief in te zetten. Met de integrale wijze wordt bedoeld dat er wordt gekeken naar de oorzaken van disbalans en gewerkt wordt vanuit de bewustzijn van de oorzaken aan duurzame oplossingen.

Na afloop van deze “proeverij”

Heb je jouw persoonlijke balans in kaart gebracht en een persoonlijk actieplan gemaakt voor meer
Concreet gemaakt wat je gaat doen en laten om zelf de regie terug te nemen over je eigen leven.
Inspiratie en ideeën hoe je je eigen vitaliteit duurzaam kunt verbeteren.

Neem contact op
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.


Bewegen met peuters/kleuters

doelgroep: Ped. Medewerkers en leerkrachten groep 0 t/m 2
doel: inspiratie op het gebied van bewegen, ontspannen en spelen met jonge kinderen.
tijd: 2 x een dagdeel ivm evalueren en extra tips
kosten: €499,- per dagdeel incl. BTW excl. reiskosten

In een leeg lokaal richt Gerdien een fantasiewereld in, waarin kinderen vanalles kunnen doen. In een thema naar wens, bv. de seizoenen, kabouters of zelfs Frozen geeft Gerdien je tips wat je allemaal kunt doen op het gebied van bewegen en ontspannen. Hoe pak jij het aan als pedagogisch medewerker? Waar moet je op letten en waar kan je aan denken? Maar vooral ook, leren loslaten. Kijk naar het kind, waar heeft het kind op dat moment behoefte aan? Observeer en speel daar op in.
Met behulp van kleuren, muziek, handpoppen en diverse attributen kun je bij elk thema een juiste sfeer creëren. Een omgeving creëren waarin bewegen, spelen, ontspannen en leren voorop staat.

Het is een dynamische workshop waar leerkrachten en pedagogisch medewerkers tips en tools krijgen om meer te bewegen en te ontspannen op de groep. Een goede balans tussen beweging en ontspanning, dat is eigenlijk voor elk mens belangrijk. Maar hoe pas je dat toe binnen een groep jonge kinderen?
Door gebruik te maken van verschillende spelvormen, diverse stijlen muziek en attributen leer je hoe je elk thema in spel/beweging/ontspanning en creativiteit kan omzetten.
Tevens geeft Gerdien je voorbeelden hoe je met diverse attributen de grove en de fijne motoriek en de sensomotorische ontwikkeling kunt stimuleren.

Met alle praktische tips kun je na deze workshop bewuster omgaan met een goede balans tussen bewegen en ontspannen. En ben je bewuster hoe je spel, sfeer, creativiteit en fantasie kunt inzetten bij jonge kinderen.

Neem contact op
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.


Yoga & mindfulness voor het jonge kind

Voor: pedagogisch medewerkers
Duur: 1 dagdeel, (optie 2x een dagdeel)
Kosten: : € 450,- per dagdeel, incl. BTW excl. Reiskosten

Hoe pas je yoga & mindfulness toe met jonge kinderen? Gerdien Janse laat je in deze inspirerende en praktische workshop ervaren hoe je yoga en mindfulness kan toepassen met een groep jonge kinderen. Jonge kinderen zijn heel gevoelig voor alles wat er om hun heen gebeurt. Ze zijn nieuwsgierig, leergierig en zijn de wereld aan het ontdekken. Soms kunnen er te veel prikkels zijn voor een kind. Heeft het kind behoefte aan rust, kalmte, ontspanning.
Gerdien laat je zelf ervaren, hoe een kind zich zou kunnen voelen op bepaalde drukke momenten. Het is een praktische, fantasievolle relaxte workshop waarbij je even in de huid van het jonge kind kruipt. Door de yogales zul je je verbazen over de wondervolle wereld waar dieren tot leven komen en waarbij yoga op een speelse manier wordt aangeboden. Het is leuk, het is een avontuur! Met de praktische tips kun je na de workshop in de groep of klas bepaalde ontspannende oefeningen doen.

Neem contact op
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.


Neem contact op

Heeft u een vraag of opmerking? Laat het ons weten!

Niet leesbaar? Verander de tekst.
0

Start typing and press Enter to search