Wat gaan we allemaal doen op de BSO in de zomervakantie? Er is zo veel te verzinnen maar hier zetten we 10 tips op een rijtje van activiteiten die eigenlijk altijd wel leuk zijn en blijven. Groot voordeel: ze kosten ook niet zo veel!

1. Mega bellenblaas

Deze activiteit komt altijd wel van pas en is net even een stukje leuker en uitdagender dan “gewoon” bellen blazen. Jong en oud, iedereen vindt dit eigenlijk wel leuk. Wat heb je er voor nodig? Niet eens zoveel bijzonders. Naast afwasmiddel moet je namelijk wat glycerine toevoegen aan het water. Dat is de truc! Gegarandeerd dat je heel veel plezier kunt hebben. Nu nog een paar stokken regelen met een touw ertussen en een paar emmers vullen met je magische mix (1 kopjes afwasmiddel, 8 kopjes water en 2 normale eetlepels vol glycerine een nachtje laten staan) en blazen maar!

Foto: lusaorganics.com

2.  Sponzenstrijd

Neem verschillende gekleurde sponzen en knip ze in reepjes. Bind ze bij elkaar met een trouwtje en doop ze in emmers lekker koel water. Klaar voor de strijd?

Foto: https://thechicsite.com/

3. Smoothies maken

Het internet staat vol van de heerlijke recepten voor smoothies. Leuk in te maken en heel gezond! Wat is jouw favoriete recept?

Foto: http://happyhealthymama.com/rainbow-smoothies-a-tasting-activity-for-kids.html

4. Stoepkrijt

Wat je allemaal niet kunt doen met een pakje stoepkrijt van nog geen euro van de Action of welke andere winkel dan ook. Tien geweldige tips vind je hier op deze site.

Foto: https://lifeexquisite.wordpress.com/tag/sidewalk-chalk-art/

5.  Fruit pizza

Een heerlijk fruit hapje dat er smakelijk uitziet en leuk is om te maken. Snel naar de winkel voor een mega watermeloen als basis voor deze zomerse pizza!

Foto: http://choosingchia.com/

6. Maak je eigen bowlingset

Verzamel lege flesjes van hetzelfde formaat. Geef ze een leuke kleur door er wat water en verf in te doen en met de dop het flesje flink te schudden. Nu de verf laten drogen. Daarna verzwaar je de flessen iets  met water of zand en is het tijd om te bowlen.

Foto: u-createcrafts.com/plastic-bottle-bowling/

7. Scavenger Hunt

Een Scavenger Hunt is in Engeland en Amerika een populaire activiteit voor kinderfeestjes. Het is eigenlijk een soort speurtocht maar je hoeft niet vooraf een route uit te zetten. Makkelijker in de voorbereiding en vaak ook nog veel actiever. Je moet dingen zoeken en verzamelen die je op een lijst hebt gezet. Voor bewijs kun gevonden voorwerpen meenemen maar in veel gevallen kan dat helemaal niet. Ga je namelijk op zoek naar een kastanjeboom dan neemt dat wat lastig mee. Gebruik daarom de camera op een mobiele telefoon of laat de kinderen natekenen wat ze zien.
Je kunt een Scavenger Hunt in allerlei thema’s voorbereiden, afhankelijk van het gebied waar je gaat “hunten”. Denk aan een strand, bos, midden in een dorp of juist in een stad? In de Activitheek vind je er heel wat! Of download ze in de webshop.

Foto: https://skinnymom.com/

8. Maak een herbarium

Ga met de kinderen naar een groen gebied waar veel verschillende bloemen en platen groeien. Wat je gaat maken is een boekje met met gedroogde bloemen en planten. Een heel leuk werkje en super leerzaam. Natuurlijk staat in de Activitheek uitgewerkt hoe je dit het beste kunt aanpakken en ook op deze site vind je allemaal info.

Foto: http://www.buitenlevengevoel.nl/herbarium-maken/

9. Maak een paper spinner

Net even een creatievere variant op de fidget spinner. Zelfgemaakt dus je kunt er trots op zijn. Hoe je het maakt lees je hier!

10. Waterballonvolleybal

Met waterballonnen kun je ongelooflijk veel spelletjes spelen. Op deze website vind je 25 verschillende tips. Wij zijn vooral fan van de handdoekvolleybal met waterballonnen. Simpel en leuk! Probeer het maar eens!

Foto: http://urbanfunnyfarm.blogspot.nl/2009/07/water-balloon-volleyball.html

Nog meer inspiratie nodig? Koop dan eens dit fijne zomerse boek!

Fijne vakantie allemaal!

 

Deel dit blogbericht!
Recommended Posts
0

Start typing and press Enter to search