DoenKids is onderdeel van KidsKonnect, klik hier voor meer informatie.
KidsKonnect
NL EN
Demo aanvragenSoftware

DoenKids: activiteiten voor buitenschoolse opvang en kinderdagverblijven

KidsKonnect

Online database vol inspiratie!

DoenKids is een online activiteitendatabase voor BSO’s, kinderdagverblijven en peuterspeelgroepen.

Met een abonnement op DoenKids heb je onbeperkt toegang tot alle activiteiten, thema’s en programma’s. Bovendien kun je zelf jouw eigen activiteiten toevoegen. Je kunt heel makkelijk op zoek gaan naar activiteiten die passen bij de ontwikkeling van de kinderen in jouw groep.


Bekijk de video
“Sinds 2012 werken we samen met DoenKids, tot grote tevredenheid! DoenKids levert niet alleen geweldige BSO programma’s, maar is ook zeer innovatief en ontwikkelt samen met de klant en houdt heel erg rekening met onze wensen"”
Annemarie Dees
Directeur SKH Haarlemmermeer
Annemarie Dees
Database
 

Database

Duizenden activiteiten voor het kinderdagverblijf of de buitenschoolse opvang om uit te kiezen en dan kun je ook nog eens je eigen activiteiten toevoegen en delen met collega’s. Zo laat je de database van je eigen organisatie samen met je collega’s groeien.Kies uit...
Duizenden activiteiten voor het kinderdagverblijf of de buitenschoolse opvang om uit te kiezen en dan kun je ook nog eens je eigen activiteiten toevoegen en delen met collega’s. Zo laat je de database van je eigen organisatie samen met je collega’s groeien.

Kies uit de diverse activiteiten:
 • sport & spel
 • creatief
 • ontdekken, techniek en proefjes
 • natuur
 • muziek, expressie en drama
 • eten & drinken
 • media
Je kunt ook zoeken op ontwikkelingsgebied en voor baby’s, dreumesen en peuters kun je bovendien ook selecteren op een specifiek ontwikkelingsdoel.
Eigen content
 

Eigen content

Pedagogisch medewerkers verzinnen vaak de leukste activiteiten om samen met de kinderen te doen. Hoe bewaar je nu die succesvolle en populaire activiteiten van de verschillende locaties en hoe kun je er voor zorgen dat jouw collega van een andere locatie er ook gebruik...
Pedagogisch medewerkers verzinnen vaak de leukste activiteiten om samen met de kinderen te doen. Hoe bewaar je nu die succesvolle en populaire activiteiten van de verschillende locaties en hoe kun je er voor zorgen dat jouw collega van een andere locatie er ook gebruik van kan maken? DoenKids biedt jou de mogelijkheid om met je eigen organisatie een database vol met activiteiten aan te leggen en dit ook steeds verder uit te breiden. Bovendien kun je vanaf het PRO abonnement ook de DoenKids activiteiten naar eigen wens aanpassen.
Dashboard
Pro & Expert

Dashboard

Voor grotere organisaties met meerdere locaties biedt de EXPERT functie de mogelijkheid om ook het dashboard te raadplegen. Je krijgt hier allerlei inzichten, zo zie je bijvoorbeeld welke activiteiten binnen jouw organisatie het meest populier zijn. Daarnaast kun je...
Voor grotere organisaties met meerdere locaties biedt de EXPERT functie de mogelijkheid om ook het dashboard te raadplegen. Je krijgt hier allerlei inzichten, zo zie je bijvoorbeeld welke activiteiten binnen jouw organisatie het meest populier zijn. Daarnaast kun je zien of het activiteitenaanbod wel goed verdeeld is over alle verschillende ontwikkelingsgebieden. Het geeft je ook een duidelijk beeld van hoe actief de verschillende locaties zijn en of locaties ook veel programma's inplannen.
BSO thema's
 

BSO thema's

Iedere schoolvakantie moet je weer nadenken over een leuk aansprekend thema. En als je dan een thema hebt verzonnen dan begint het echte werk pas! Je moet zoeken naar allerlei verschillende activiteiten voor jonge en oudere kinderen die heel divers zijn. Want je wilt...
Iedere schoolvakantie moet je weer nadenken over een leuk aansprekend thema. En als je dan een thema hebt verzonnen dan begint het echte werk pas! Je moet zoeken naar allerlei verschillende activiteiten voor jonge en oudere kinderen die heel divers zijn. Want je wilt van alles kunnen bieden. Méér dan knutselen en cupcakes bakken! Daarom zet DoenKids iedere schoolvakantie een uitgebreid voorbeeldprogramma voor je klaar. Een programma met een aansprekende titel waarvan je ook direct een leuke poster kunt downloaden. Het mooie is: iedere schoolvakantie introduceert DoenKids een compleet nieuw thema! Wat denk je van de volgende DoenKids thema’s:
 • Doe mee, red de zee!
 • Van Ice Age naar iPhone
 • Happy in m’n hangmat
 • Doe een proef met professor Zoef!
 • Kruipers, sluipers & andere gluipers
KDV thema's
 

KDV thema's

In de DoenKids database kun je meer dan 30 thema’s vinden met diverse activiteiten. De verschillende thema’s kun je gebruiken voor jouw kinderdagverblijf.Een DoenKids thema bestaat uit een zesweeks programma. Deze zes weken zijn opgedeeld in drie blokken van elk...
In de DoenKids database kun je meer dan 30 thema’s vinden met diverse activiteiten. De verschillende thema’s kun je gebruiken voor jouw kinderdagverblijf.
Een DoenKids thema bestaat uit een zesweeks programma. Deze zes weken zijn opgedeeld in drie blokken van elk twee weken. Tijdens deze zes weken komen de verschillende ontwikkelingsgebieden aan bod en wisselen ze elkaar af.
Daarbij komen vier standaard DoenKids activiteiten in elk thema terug in het programma. Dat zijn woordkaarten en foto woordkaarten, een memoryspel, liedjes & een bingospel.
Verder wordt elk thema ondersteunt met een eigen ouderbrief en e-book. De ouderbrief kan worden verstuurd naar de ouders van jouw kinderopvang om ze te informeren over het komende thema.
Het e-book geeft een pedagogisch medewerker inspiratie om het thema vorm te geven en hierin verdieping aan te brengen. In het e-book wordt aandacht gegeven aan boekentips passend bij het kinderdagverblijf thema, tips voor uitjes & thuis, de hoekeninrichting en veel meer.
Activiteitenplanning
 

Activiteitenplanning

Nadat je (samen met de kinderen) activiteiten hebt geselecteerd plaats je deze in een handige planning. DoenKids zorgt voor een automatische opmaak in jouw huisstijl. Je kunt er voor kiezen om per dag, week, maand of per thema te plannen. De DoenKids planningstool is...
Nadat je (samen met de kinderen) activiteiten hebt geselecteerd plaats je deze in een handige planning. DoenKids zorgt voor een automatische opmaak in jouw huisstijl.
Je kunt er voor kiezen om per dag, week, maand of per thema te plannen. De DoenKids planningstool is heel flexibel. Je kunt ook diverse extra teksten toevoegen en eigen foto’s.
Per programma download je alle benodigde draaiboeken en raadpleeg je een handige materiaallijst. Heel makkelijk om boodschappen te doen!
Je kunt een activiteitenplanning maken voor jouw BSO of KDV, of combineer het en maak hem voor jouw kinderopvang locatie. 
Oudercommunicatie
 

Oudercommunicatie

Heb je de activiteiten gekozen en je planning gemaakt? Communiceer het naar de ouders en kinderen! Mail je programma naar ouders, toon het op je eigen website of toon deze via de koppeling in de ouderapp. Print je activiteitenoverzicht en hang deze op de deur zodat...
Heb je de activiteiten gekozen en je planning gemaakt? Communiceer het naar de ouders en kinderen! Mail je programma naar ouders, toon het op je eigen website of toon deze via de koppeling in de ouderapp. Print je activiteitenoverzicht en hang deze op de deur zodat ouders en BSO kinderen kunnen zien waaruit ze kunnen kiezen of wat er wordt aangeboden.
Vertel over wat er komen gaat en waarom je bepaalde activiteiten uitvoert. Ouders weten lang niet altijd wat je allemaal doet of waarom je iets doet. Met je DoenKids programma bevorder je de ouderbetrokkenheid.
Kinderparticipatie
 

Kinderparticipatie

Kinderparticipatie binnen de BSO betekent dat je kinderen betrekt bij het aanbod en de organisatie binnen de groep. Hoe ideaal is het dan om samen met de kinderen door DoenKids te kunnen struinen en te ontdekken wat jullie samen zouden willen gaan doen. In DoenKids kun...
Kinderparticipatie binnen de BSO betekent dat je kinderen betrekt bij het aanbod en de organisatie binnen de groep. Hoe ideaal is het dan om samen met de kinderen door DoenKids te kunnen struinen en te ontdekken wat jullie samen zouden willen gaan doen. In DoenKids kun je samen digitale prikborden maken voor activiteiten ideeën. Natuurlijk kun je ook samen het activiteitenprogramma gaan samenstellen. Voor en door de kinderen, hoe leuk is dat?!
Kindvolgsysteem
Optie

Kindvolgsysteem

Wanneer je gebruik maak van een ingericht kindvolgsysteem In Konnect kun je gebruik maken van de DoenKids-Konnect koppeling. Je hebt hiervoor wel een abonnement nodig voor DoenKids 0 tot 4 jaar.Bij een ontwikkelpunt zie je direct de activiteit die daarbij past. Je...
Wanneer je gebruik maak van een ingericht kindvolgsysteem In Konnect kun je gebruik maken van de DoenKids-Konnect koppeling. Je hebt hiervoor wel een abonnement nodig voor DoenKids 0 tot 4 jaar.
Bij een ontwikkelpunt zie je direct de activiteit die daarbij past. Je opent met één klik de activiteit in DoenKids. Zo word je heel eenvoudig geholpen bij het aanbieden van ontwikkelingsgerichte activiteiten bij kinderen.
Volg ons, dan zorgen wij dat je niks mist!

Demo

Benieuwd wat DoenKids voor je kan betekenen? Vul het formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op voor een vrijblijvende demo.
Demo aanvragen
Alle rechten voorbehouden KidsKonnect
Created by Clic.nl
Wij maken gebruik van cookies op onze website