Het is herfst! Ben je al naar het bos geweest om paddenstoelen te spotten? Of bladeren gezocht voor de herfsttafel of -slinger? Wij moeten nog een ritje maken om de boslucht op te snuiven maar ook dichtbij huis is er genoeg moois te vinden. De eerste kastanjes zijn al verzameld en ook hebben we al egeltjes in de tuin zien scharrelen. Genoeg inspiratie om eens iets herfstigs te bakken in ieder geval, zoals deze egelbroodjes!

 

Wat heb je nodig om egelbroodjes te maken?

+/- 16 stuks

  • Mix voor brooddeeg (wit) en eventuele toevoegingen voor het deeg
  • Rozijnen
  • Boter
  • Hagelslag
  • Schaar
  • Bakplaat, bakpapier en oven

Hoe maak je deze egelbroodjes?

Hoewel ik geen ervaren broodjesbakker ben, vond ik deze schatjes van broodjes niet moeilijk om te maken. Het gaat als volgt:

  • Bereid het deeg zoals op de verpakking staat. Bij de mix die ik gebruikte hoef je alleen wat water en boter toe te voegen. Goed mixen en kneden en geef het deeg de tijd om te rijzen.

 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Verdeel het deeg ik gelijke bolletjes.
  • Maak van ieder bolletje een egeltje door aan één kant een puntje te maken van het deeg, dit is het snuitje. Druk er twee rozijnen in als oogjes.
  • De egeltjes met de grote stekels maak je als volgt: knip met een schaar plukjes deeg los. Door de spanning die op het deeg staat gaan de stekeltjes rechtop staan. De egels met hagelslag krijgen pas hun stekels na het bakken.
  • Zet alle egeltjes op het bakpapier op de bakplaat en schuif de broodjes ongeveer een kwartier in de oven. Kijk even goed op de gebruiksaanwijzing van het deeg én hou je oven in de gaten zodat de egeltjes niet te donker bakken.
  • Laat de egeltjes even afkoelen en maak dan de egeltjes met de hagelslag: smeer het lijfje in met boter en sprenkel de hagelslag erover.

En klaar zijn de schattige egeltjes! Bijna zonde om op te eten, maar ze zijn heerlijk!

 

Nog een paar tips als je ook egelbroodjes wilt bakken:

– Ik koos voor wit brood, omdat deze een mooi glad korstje krijgt, maar je kunt natuurlijk deeg kiezen wat je lekker vindt.

– Maak een gezonde variant met geraspte kaas of sesamzaadjes als stekels. Voeg deze ingrediënten toe vóór het bakken.

– De broodjes kun je zo opeten maar je kunt ze natuurlijk ook voorzichtig open snijden en vullen met zoet of hartig beleg.

Veel bakplezier en eet smakelijk!

x Elske

Deel dit blogbericht!
Recent Posts
Neem contact op

Heeft u een vraag of opmerking? Laat het ons weten!

Niet leesbaar? Verander de tekst.
0

Start typing and press Enter to search