‘s Avonds in het donker, als ik nog een rondje loop met onze hond, kom ik ze regelmatig tegen: scharrelende egeltjes tussen de bladeren. Wat een mooie beestjes zijn het toch, ze geven me het herfstgevoel. Elk seizoen heeft z’n charme, en van de herfst kan ik erg genieten van alle kleuren, de vallende bladeren en de geuren in het bos tijdens een zondagse herfstwandeling. Minder fan ben ik van de bakken met regen die soms valt. Maar ook binnen in huis is het een gezellig vertoeven met lichtjes en kaarsjes aan en lekkere hapjes op tafel. Al speurend op internet kwam ik dit ultieme herfsthapje tegen: een egel van fruit.

De egel van fruit is niet moeilijk om te maken, lekker én gezond. Want extra vitamines kunnen we in deze periode van het jaar natuurlijk wel gebruiken. Een prima tussendoortje om met kinderen te maken. Zo ga je te werk om dit fruitige beestje op tafel te toveren:

egel-van-fruit-1

Je hebt nodig:

  • peren (niet te hard, niet zacht)
  • pitloze druiven
  • zwarte bessen
  • cocktailprikkers

egel-van-fruit-3

Zo maak je de egel van fruit:

  1. Snijd een peer in de lengte doormidden
  2. Verwijder zo nodig het klokhuis
  3. Schil de helft van de peer (van de snuit van de egel)
  4. Prik met cocktailprikkers de druiven op de rug van egel
  5. Prik met een halve prikker de oogjes van zwarte bessen op de juiste plek
  6. Prik een blauwe bes als neusje op het snuitje

egel-van-fruit-2

Wat een schatje he 🙂 Klaar om op te eten!

Als je het egeltje van fruit wat langer wilt bewaren voor het opgegeten wordt, kun je de snuit besprenkelen met wat citroensap. Je kan deze gezonde snack natuurlijk ook gebruiken als feestelijke traktatie (is wel een flink klusje: 20+ egels maken!).

Herfstgroet!

Elske

Deel dit blogbericht!
Recent Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt
0

Start typing and press Enter to search