Lint en kraaltjes

Dennenboom, oh dennenboom… Wat zijn je takken wonderschoon! Maar er miste naast alle prachtige ballen, sterren, vogeltjes en kerstpecials nog één item: een zelfgemaakte kersthanger. Dus aan de slag met deze kersthanger DIY. Zoals je van me gewend bent: simpel en snel!

Een groot uitgevallen kerstboom staat er bij ons in de woonkamer dit jaar. Ik pleitte nog voor een slank en kleiner boompje maar de meiden hielden voet bij stuk en stiekem had ik ook wel zin in een flinkerd. Piet sloeg een kruis onder de stam, zette de piek erop en na het jaarlijkse terugkerende gevecht met de lichtjes was het tijd voor ultieme kerstpret: het versieren van de boom!

Het is een prachtige boom geworden die met liefde en plezier is opgetuigd. Om het plaatje compleet te maken en de laatste kale takjes te vullen maakte ik kerstboompjes van kraaltjes en lint. Wil je ook aan de slag met deze kersthanger DIY? Dit heb je nodig:

Ik koos geen standaard kerstkleuren zoals rood en groen, maar kleuren die ik mooi vind en die je terugziet in ons huis én de kerstboom (leuk zijn bijvoorbeeld jelly bean kleuren). Kies ook je eigen lievelingskleuren lint en kralen, en dan: aan de slag.

kersthanger-diy-2-def

  1. Knip een draad van ongeveer 20 cm af. Ik gebruikte katoengaren, maar gebruik de draad die jij voor handen hebt (acrylgaren of een dubbele draad naaigaren is ook oké).
  1. Knoop onderaan de draad een kraaltje vast en rijg het andere uiteinde van de draad door de naald.

kersthanger-diy-1-def

  1. Maak met een stuk lint een lus en prik met de naald en draad erdoor zodat de kraal onderop komt te zitten.
  1. Rijg een kraal bovenop het lint.
  1. Maak vervolgens weer een lus, prik de naald en draad erdoor, kraal erboven op en zo door. Maak steeds je lus iets kleiner zodat de vorm van het boompje ontstaat.
  1. Eindig met een kraal en knoop deze vast. Van het uiteinde van de draad maak je door middel van een knoopje een grote lus waarmee je de hanger in de boom kunt hangen.
  1. Rijg als finishing touch op de lus nog een paar kleine kraaltjes om het knoopje weg te werken.

Klaar is je kersthanger DIY! Ik maakte een paar variaties met verschillende kleuren lint en kralen en hing ze in onze boom.

kersthanger-diy-7-def

Fijne feestdagen alvast en tot in 2017!

X Elske

Deel dit blogbericht!
Recommended Posts
0

Start typing and press Enter to search