Sinterklaas is met stip mijn favoriete feestje van het jaar. De gezelligheid, samen het Sinterklaasjournaal kijken, de aanloop naar pakjesavond en natuurlijk 5 december zelf. Om thuis, op school, bij de BSO of op het KDV helemaal in de Sinterklaasstemming te komen bedacht ik dit leuke Sinterklaasspel: Mijtertje prik! Zet de schaal met pepernoten maar vast klaar en pak je knutselspullen uit de kast, want Mijtertje prik maak je zelf.

Wat heb je nodig:

  • Schaar
  • Lijm (geschikt voor de ondergrond waar je op lijmt)
  • Prikbord of stuk piepschuim (ik gebruikte dit laatste)
  • Papier in diverse kleuren
  • Watten of fiberfill voor de baard en snor
  • Stukje karton
  • (Mega) punaise
  • Blinddoek

mijtertje-prik-2-def

Aan de slag!

Heb je alle spullen klaargelegd? Mijtertje prik is niet ingewikkeld om te maken dus daar gaan we.

mijtertje-prik-3-def

Stap 1

Knip uit het gekleurde papier het hoofd van Sint, de mijter, de tabbert, de gele details. Teken de vormen niet te precies, het gaat het om het totaalplaatje! Iedereen zal in je creatie meteen de goedheiligman herkennen.

Stap 2

Plak alles, behalve de mijter (!), op de juiste plek op het bord (prikbord of piepschuim plaat). Gebruik lijm die goed hecht op het gekozen materiaal.

mijtertje-prik-1-def

Stap 3

Teken op wit papier de baard en de snor van de Sint. Even uitknippen en insmeren met lijm. Daarna plak je de watten of fiberfill erop. Je kan er ook voor kiezen de baard en snor niet te beplakken, maar het is wel een erg leuk detail dat harige effect. Plak daarna de baard en de snor op de juiste plek op het bord.

Stap 4

Plak de mijter op een stuk karton om hem wat steviger te maken. Daarna knip je het karton in de juist vorm en plak je de gele details op de rode mijter.

Stap 5

Maak je Mijtertje prik-spel helemaal af door het bord nog te beplakken met wat feestelijke vormen. Bijna klaar!

Stap 6

Zoek voor dit Sinterklaasspel een mooi en handig plekje. Prik een punaise in de mijter, de blinddoek paraat en spelen maar!

mijtertje-prik-10-def

Met de blinddoek voor probeer je de mijter van Sinterklaas op de juiste plek te prikken. Wie heeft het beste gescoord met Mijtertje prik? Die wint een chocolade letter!

mijtertje-prik-5-def

Fijne Sinterklaastijd!

x Elske

Tip: gebruik ook de leuke aftelkalender of andere speltips van DoenKids uit het e-book Sinterklaas!
Deel dit blogbericht!
Recent Posts
0

Start typing and press Enter to search