DoenKids is onderdeel van KidsKonnect, klik hier voor meer informatie.
KidsKonnect
NL EN
Demo aanvragenBlog

Blote voetenpad maken

Een blote voetenpad is een wandelroute, die je loopt op je blote voeten. Je komt over allerlei verschillende ondergronden zodat je met je blote voeten kunt ervaren hoe zand, water en stenen onder je voeten voelen. Je vindt diverse van dit soorten paden in Nederland. Ecomama plaatste een super handig overzicht op haar site.

Maar je kunt er ook zelf eentje maken! Zowel binnen als buiten! Laat kinderen voelen en ervaren met hun voeten. Het is erg leuk én met je voeten voel je dingen anders dan met je handen. Leerzaam!

Het is het makkelijkst om buiten een blotevoetenpad te maken, daar heb je vanzelf vaak al wat verschillende ondergronden. Maar binnen kan natuurlijk ook. Wil je een professioneel en blijvend pad maken in de tuin van je school of kinderdagverblijf? Kijk dan eens hier voor een aantal tips en voorbeelden over welk materiaal je zou kunnen gebruiken. Veel handige inspirerende plaatjes
Heb je niet de mogelijkheid om een permanent pad te maken dan kun je op verschillende manieren aan de slag met het maken van een tijdelijk pad. Hiervoor heb je nodig:
  • Kistjes, plastic bakken of teiltjes (je moet er met je voet in kunnen staan)
  • Alternatief voor buiten: landbouw- of afdekplastic van de bouwmarkt
  • Scheppen, bakjes, bezem, blik en veger
  • Water, zeep en handdoeken om de voeten weer schoon te krijgen

Wil je werken met water dan is een kistje niet zo handig natuurlijk. De ondiepe bakjes van het opbergsysteem van IKEA (Trofast) zijn ook goed qua grootte, en kosten €2,50 per stuk.
Suggesties voor materialen:
Misschien heb je zelf nog wel veel meer ideeën? Deel je foto’s en verhalen met ons!

Tips:
  • Maak samen met de kinderen het pad. Het is heel erg leuk om de materialen te verzamelen, in bakken te doen en het pad klaar te zetten.
  • Met hele kleine materialen moet je erg oppassen als er kleine kinderen in de buurt zijn. Ze kunnen zomaar iets in hun mond stoppen. Pas op voor verstikkingsgevaar.
  • Als je het pad gaat uitzetten dan kun je dat op meerdere manieren doen. Een pad dat iedereen gaat lopen? Of kies je voor een droge en een natte variant? Let er bij natte materialen wel op dat je die aan het einde van het pad plaatst. Een kind dat met de voeten in de modderbak staat kan niet meer over de bak met wol gaan lopen bijvoorbeeld.
  • Om het spannend te maken kun je de kinderen ook blinddoeken en hen laten raden in welk materiaal hun voet nu staat. Een ander kind helpt dan met het begeleiden van bak naar bak.

Ben je enthousiast over de activiteiten van DoenKids en nog geen abbonement? Neem dan contact met ons op! Stuur een mail naar info@doenkids.nl of bel 085-4001100 (Let op: kies eerst 1 voor support en dan 5 voor DoenKids).

Demo

Benieuwd wat DoenKids voor je kan betekenen? Vul het formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op voor een vrijblijvende demo.
Demo aanvragen
Alle rechten voorbehouden KidsKonnect
Created by Clic.nl
Wij maken gebruik van cookies op onze website