DoenKids is onderdeel van KidsKonnect, klik hier voor meer informatie.
KidsKonnect
NL EN
Demo aanvragenBlog

BSO-activiteiten in februari – tips voor de kinderopvang

Iedere maand bieden wij een activiteitenkalender aan boordevol tips met passende activiteiten voor die maand. Alle activiteiten staan in DoenKids. Het is een interactieve PDF: superhandig! Als je klikt op de activiteit ga je vanzelf naar het bijbehorende draaiboek. Je moet dan wel ingelogd zijn in DoenKids.

Natuurlijk nemen we op de kalender de speciale (feest)dagen ook mee. In februari zijn dit bijvoorbeeld IJs-als-ontbijt-dag, Valentijnsdag en Carnaval. Extra leuk en grappig om hier even bij stil te staan met de kinderen.

Bij elke activiteit wordt met behulp van een symbool aangegeven wat voor soort activiteit het is. Dit zijn de DoenKids soort activiteiten: eten en drinken, creatief, sport & spel, muziek, dans & drama, techniek & proefjes, natuur en media.

In deze maandelijkse blog worden er een aantal activiteiten uitgelicht, maar voel je gerust vrij om zelf op onderzoek uit te gaan en zelf op de activiteiten te klikken die passen bij jullie BSO.
Benieuwd naar de activiteitenkalender van januari? Klik dan hier.
Voorbeeld BSO activiteiten februari
Dinsdag 2 februari: Eten en drinken – Appelmoes ijsjes
Een ideale (en gezonde) activiteit om op de ’IJs-als-ontbijt-dag’ te doen: appelmoes ijsjes maken! Gebruik een natuurlijke, 100% appelmoes-variant en vul hier je eigen ijsvormpje mee. Na een paar uurtjes in de diepvries gestaan te hebben kun je genieten van een verantwoord tussendoortje.

Maandag 7 februari: Natuur – Vogeltosti
Ook vogels houden van tosti's, vooral in de winter! Smeer een boterham in met speciale vogelpindakaas en beleg de boterham verder met zaadjes, appeltjes en ander fruit. Het kan er allemaal op. De vogeltjes zullen jullie dankbaar zijn.
Maandag 14 februari: Ontdekken, techniek en proefjes – Valentijn slijm
Hebben jullie wel eens slijm gemaakt? Zó leuk om te doen. Deze slijm is nét even anders: er zit een snufje liefde in! Superleuk om op Valentijnsdag te maken, toch?

Vrijdag 25 februari: Spel – Carnavalsquiz
Yes! Het is Carnaval! Tijd voor gezelligheid, verkleedpartijen en spelletjes. Doe samen deze toffe carnavalsquiz en leer meer over dit gezellige feest. Wie gaat er winnen?!
Download hier de activiteitekalender
Wil je alle BSO activiteiten voor februari zien? Je kunt de complete activiteitenkalender voor februari hier downloaden! Of bekijk de kalender direct in DoenKids en plan het in.

Iedere maand zal er een nieuwe blog verschijnen met een nieuwe BSO-activiteitentipkalender. Kun je niet wachten op nieuwe ideeën? Neem dan zelf een kijkje in de database van DoenKids! Deze staat boordevol inspiratie.

Nog geen abonnement? Neem dan contact met ons op! Stuur een mail naar info@doenkids.nl of bel 085-4001100 (Let op: kies eerst 1 voor support en dan 5 voor DoenKids).

Demo

Benieuwd wat DoenKids voor je kan betekenen? Vul het formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op voor een vrijblijvende demo.
Demo aanvragen
Alle rechten voorbehouden KidsKonnect
Created by Clic.nl
Wij maken gebruik van cookies op onze website