DoenKids is onderdeel van KidsKonnect, klik hier voor meer informatie.
KidsKonnect
NL EN
Demo aanvragenBlog

BSO-activiteiten in januari – tips voor de kinderopvang

Iedere maand bieden wij een activiteitenkalender aan boordevol tips met passende activiteiten voor die maand. Alle activiteiten staan in DoenKids. Het is een interactieve PDF: superhandig! Als je klikt op de activiteit ga je vanzelf naar het bijbehorende draaiboek. Je moet dan wel ingelogd zijn in DoenKids.

Natuurlijk nemen we op de kalender de speciale (feest)dagen ook mee. In januari zijn dit bijvoorbeeld Slagroomdag, Dag van de Sneeuw en het begin van de Nationale Voorleesdagen. Extra leuk en grappig om hier even bij stil te staan met de kinderen.

Bij elke activiteit wordt met behulp van een symbool aangegeven wat voor soort activiteit het is. Dit zijn de DoenKids soort activiteiten: eten en drinken, creatief, sport & spel, muziek, dans & drama, techniek & proefjes, natuur en media.

In deze maandelijkse blog worden er een aantal activiteiten uitgelicht, maar voel je gerust vrij om zelf op onderzoek uit te gaan en zelf op de activiteiten te klikken die passen bij jullie BSO.
Benieuwd naar de activiteitenkalender van december? Klik dan hier.
Voorbeeld activiteiten januari
Woensdag 5 januari: Eten en drinken – Sneeuwballen bakken
Eigenlijk is dit een oudjaars-snack, maar dit mag de pret niet drukken! We bakken overheerlijke sneeuwballen. Het lijkt op een slagroomsoes: luchtig deeg, gevuld met overheerlijke slagroom. Je kunt ze zowel in de oven als in de frituurpan maken. Superleuk om te doen op Slagroomdag, toch?!

Vrijdag 7 januari: Sport en bewegen – Bobsleeën zonder ijs
Heb jij al eens een bobslee over de baan zien vliegen? Maak jullie eigen bobslee en bobsleebaan en probeer het uit. Wie gaat er het alle hardst?! 3, 2, 1… GO!
Maandag 17 januari: Ontdekken, techniek en proefjes – Sneeuw maken
Sneeuw ligt niet altijd buiten voor het oprapen, maar gelukkig kunnen we het zelf ook maken. Wil jij een witte winter? Maak het makkelijk en snel en haal de winter naar binnen. Een leuke activiteit om op de Dag van de Sneeuw te doen.

Woensdag 26 januari: Creatief – Boekentasjes
Op woensdag 26 januari beginnen de Nationale Voorleesdagen. Een prachtig initiatief, wat ook de ideale gelegenheid is om (extra) stil te staan bij het lezen en voorlezen op jullie locatie. Maak per thema of per boek een boekentas en behandel dit met de kinderen. Misschien willen zij deze boekentasjes zelf ook lenen, zodat thuis de leesvaardigheid wordt bevorderd. Win-win!
Download hier de activiteitenkalender
Wil je alle BSO activiteiten voor januari zien? Je kunt de complete activiteitenkalender voor januari hier downloaden! Of bekijk de kalender direct in DoenKids en plan het in.

Iedere maand zal er een nieuwe blog verschijnen met een nieuwe BSO-activiteitentipkalender. Kun je niet wachten op nieuwe ideeën? Neem dan zelf een kijkje in de database van DoenKids! Deze staat boordevol inspiratie.

Nog geen abonnement? Neem dan contact met ons op! Stuur een mail naar info@doenkids.nl of bel 085-4001100 (Let op: kies eerst 1 voor support en dan 5 voor DoenKids).

Demo

Benieuwd wat DoenKids voor je kan betekenen? Vul het formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op voor een vrijblijvende demo.
Demo aanvragen
Alle rechten voorbehouden KidsKonnect
Created by Clic.nl
Wij maken gebruik van cookies op onze website