DoenKids is onderdeel van KidsKonnect, klik hier voor meer informatie.
KidsKonnect
NL EN
Demo aanvragenBlog

Tien toffe activiteiten rondom Dierendag

Op maandag 4 oktober is het Dierendag. Dé dag om onze lieve (huis)dieren in het zonnetje te zetten. Voor kinderen is deze dag vaak erg bijzonder. Zij krijgen dan de kans om iets extra’s te doen voor hun beste vriend(jes). Hoe leuk is dat?!

In deze blog lichten wij 10 dierenactiviteiten uit welke je samen met de kinderen kunt maken zodat jullie extra stil kunnen staan bij deze bijzondere dag. De titels zijn clickable: zodra je hierop klikt, word je direct doorverwezen naar de betreffende DoenKids-activiteit. Handig!
1-2 jaar: Knuffels om je heen
Deze activiteit is vooral gericht op het stimuleren van de zintuigen van het jonge kind. Zet het kind (dat al kan zitten) in het plastic zwembadje of een grote plastic bak en laat het de verschillende knuffels zelf ontdekken. Benoem de verschillende soorten knuffels tijdens het spel. ‘Dit is een konijn en dit is een tijger’. Je kunt ook bepaalde geluiden na doen die bij een knuffel horen. Wat zegt een koe? Wat zegt een hond?
Je zult zien dat het jonge kind de verschillende knuffels vastpakt en hiermee probeert te spelen!

1-4 jaar: Dierensorteerspel
Ga aan de slag met het sorteren van de dieren! De kinderen proberen ze op de juiste cirkel te leggen en ontdekken welke dieren groot of klein zijn. Hoe heten deze dieren en welk geluid maken ze?
1-6 jaar: Speelgoed vissen
Leg in een bak met water speeltjes die nat mogen worden. De kinderen vissen deze speeltjes uit het water met bijvoorbeeld een lepel. Je kan er een spelletje met punten van maken voor de wat oudere kinderen: hoe meer speeltjes je uit het water vist, hoe meer punten je verdient. Benoem samen de voorwerpen en de kleuren die je ziet of tel eventueel samen de speeltjes nog een keer na.

2-6 jaar: Bingo huisdieren
Speel bingo met allemaal plaatjes die te maken hebben met het thema huisdieren. Spannend hoor! Wie heeft er als eerste zijn kaart vol?
2-8 jaar: Melk smakelijk!
Koeien geven melk. Maar wat wordt er allemaal van melk gemaakt? Zet verschillende zuivelproducten op tafel en laat de kinderen dit proeven en ruiken! Wat vinden ze lekker? En wat vinden ze minder lekker?
Tip: probeer het ook eens met andere soort zuivelproducten zoals geitenyoghurt, geitenkaas en geitenmelk!

4-12 jaar: Bij de beesten af!
Door een speciale techniek die Google ingebouwd heeft kunnen we verschillende soorten dieren via de camera op onze telefoon/tablet in de ruimte toveren! We hebben een aantal toffe opdrachtkaartjes voor je ontworpen die je hierbij kunt gebruiken. Vlucht voor de tijger, steek je tong uit naar de slang of doe een high five met de beer. Dat wordt echt supercool.
6-12 jaar: Rijstnestjes
Maak samen eetbare vogelnestjes en vul deze met (yoghurt)rozijnen of druiven. De nestjes maak je van gesmolten boter, marshmallows en gepofte rijst. Als de kinderen het lekkerder of leuker vinden om andere ingrediënten te gebruiken om op de nestjes te leggen kan dat altijd! Bespreek het gerust met hen wat zij lekker vinden.

6-12 jaar: Egel spijkerstekel
Door spijkers in een egel van resthout te timmeren kun je hem gemakkelijk héél veel spijkerstekels geven. De kinderen kiezen zelf uit hoe hun egel eruit komt te zien. Dat wordt vast een gezellige egelfamilie bij jullie op de BSO!
6-12 jaar: Buigbare aapjes
Deze aapjes zien er super lief uit! Je kunt ze gemakkelijk maken met pijpenragers en houten kralen. Je kunt ze neerzetten, maar je kunt ze ook om een potlood of pen heen buigen. Schrijven wordt een feestje.

8-12 jaar: Geometrisch (dieren)figuur
Geometrisch betekent wiskundige vormen. Bijvoorbeeld: cirkels, vierkanten, rechthoeken. Maak zelf geometrische kunst met ijslollystokjes! Welk dier maak jij?
Enthousiast geworden door dit aanbod? Neem gerust eens een kijkje in DoenKids voor nóg meer toffe activiteiten!

Nog geen abonnement? Neem dan contact met ons op! Stuur een mail naar info@doenkids.nl of bel 085-4001100 (Let op: kies eerst 1 voor support en dan 5 voor DoenKids).

Demo

Benieuwd wat DoenKids voor je kan betekenen? Vul het formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op voor een vrijblijvende demo.
Demo aanvragen
Alle rechten voorbehouden KidsKonnect
Created by Clic.nl
Wij maken gebruik van cookies op onze website