Hoogtijd voor een gezellige en snelle DIY voor op een regenachtige woensdagmiddag: een paper spinner!

Nu de herfst begonnen is en het buiten weer frisser wordt, is het weer gezellig om binnen eens wat te maken aan de keukentafel. Jelka en ik gingen aan de slag met deze ‘paper spinner’. Voor deze DIY hoef je niet eerst de stad in want zeker weten dat jij de benodigdheden in huis hebt. Duik even in de oud papierbak voor een stuk karton en haal de stiften uit de kast.

Tip: dit sluit ook leuk aan bij spelletjes die al heel oud zijn en opa en oma al deden vroeger. Ideaal voor de Kinderboekenweek!

Daar gaan we!

elske-paper-spinner-1-def

Je hebt nodig:

  • Stuk karton
  • Wit papier
  • Schaaltje (of een andere ronde vorm om over te trekken)
  • Potlood
  • Stiften
  • Schaar
  • Lijmstift
  • Stukje touw

elske-paper-spinner-2

Voor het maken van 1 paper spinner ga je als volgt te werk:

Teken met behulp van het schaaltjes cirkels op het karton en het witte papier. Voor elke cirkel van karton maak je twee cirkels van papier (voor- en achterkant). Knip alles uit.

elske-paper-spinner-3Dan aan de slag met de stiften. Kies kleuren die je mooi vindt en teken een patroon, spiraal, stippen of iets anders moois op de witte papieren cirkels. Versier voor 1 paper spinner 2 witte cirkels; voor elke kant één.

elske-paper-spinner-4

 

Plak de versierde cirkels op de kartonnen exemplaren en prik in het midden 2 gaatjes. Daar haal je het touwtje door (heen in het ene gat, terug in het andere) en maak vast met een knoopje.

elske-paper-spinner-6

Klaar is je paper spinner! Nu pak je de uiteinden vast, met de cirkel in het midden en draai je het touw in rondjes, zover je kan. Daarna trek je touwtje strak… weer los… en strak. Als je het goed doet maakt de spinner een zoemend geluidje en zie je de mooiste kleuren als hij ronddraait!

elske-paper-spinner-7

 

elske-paper-spinner-9

elske-paper-spinner-10

 

Fijne dag!

Elske

Deel dit blogbericht!
Recent Posts
0

Start typing and press Enter to search