DoenKids is onderdeel van KidsKonnect, klik hier voor meer informatie.
KidsKonnect
NL EN
Request demoBlog

BSO-activiteiten in april - tips voor de kinderopvang

Iedere maand bieden wij een activiteitenkalender aan boordevol tips met passende activiteiten voor die maand. Alle activiteiten staan in DoenKids. Het is een interactieve PDF: superhandig! Als je klikt op de activiteit ga je vanzelf naar de bijbehorende uitleg van de activiteit. Je moet dan wel ingelogd zijn in DoenKids.

Natuurlijk nemen we op de kalender de speciale (feest)dagen ook mee. In april zijn dat bijvoorbeeld 1 april, het Suikerfeest, de Landelijke dag tegen pesten en de Koningsspelen. Extra leuk om hier even bij stil te staan met de kinderen.
Bij elke activiteit wordt met behulp van een symbool aangegeven wat voor soort activiteit het is. Dit zijn de DoenKids soort activiteiten: eten en drinken, creatief, sport en spel, muziek, dans en drama, techniek en proefjes, natuur en media.
In deze maandelijkse blog worden er een aantal activiteiten uitgelicht, maar voel je gerust vrij om zelf op onderzoek uit te gaan en op de activiteiten te klikken die passen bij jullie BSO.
Voorbeeld BSO activiteiten april
Woensdag 3 april: Ontdekken, techniek en proefjes – Waterzuivering installatie (vernieuwde activiteit!)
Tweederde van de wereld bestaat uit water. Ook hier in Nederland zijn we daar bekend mee. We hebben stevige dijken tegen het water en drinken natuurlijk ook erg veel water. Daarvoor moet het water wel eerst gezuiverd worden en wij zijn heel benieuwd hoe dat precies gaat. Daarom gaan we een waterzuiveringsinstallatie nabouwen! Zo kunnen we zelf vies of troebel water schoonmaken. Dat doen we met behulp van een fles en wat andere materialen. Heel makkelijk om te maken en erg leerzaam!

Donderdag 18 april: Eten en drinken – Aardappel poffen (vernieuwde activiteit!)
We eten aardappels! Dat klinkt misschien saai, maar niets is minder waar. We gaan ze 'poffen'! Het is supermakkelijk en écht heel erg lekker. We wassen ze, stoppen ze in aluminiumfolie en doen ze in een ovenschaal in de oven. Je kunt de aardappel vervolgens opensnijden en vullen met ingrediënten naar keuze. Dat wordt smullen!
Vrijdag 19 april: Spel – Potje positief pesten
We spelen een levend kwartetspel waarin het onderwerp 'pesten' centraal staat. Pesten komthelaas vaak voor. Vooral op school, maar ook op de BSO. Dit spel zorgt ervoor dat je er als pm’er op een laagdrempelige en luchtige manier met de kinderen over kunt praten. Praten is namelijk een belangrijk onderdeel om pesten te voorkomen én aan te pakken.
Dit spel wordt gespeeld in teams. Het is de bedoeling om de verschillende kwartetten bij een ander team te roven en naar jouw grondgebied te vervoeren zonder getikt te worden. Het doel is om lol te hebben, samen te werken en om spelenderwijs met het onderwerp bezig te zijn. Vandaar de titel: 'Potje positief pesten' (op een positieve manier bezig zijn met dit onderwerp)

Dinsdag 30 april: Creatief – Schmink een tattoo
Heb jij ook altijd al willen weten hoe een tattoo bij jou zou staan? Dit is je kans! We ontwerpen onze eigen (kleine) tattoos en schminken deze op een plek naar keuze. Wat dacht je van een stoer hart op je arm of een spannende spin op je enkel?! De keuze is aan jullie. En het handige hieraan is; je kunt het er gewoon met lauw water weer afspoelen. Je kunt ervoor kiezen om je eigen tattoo bij jezelf te schminken, maar als een ander jouw idee heel leuk vindt kun je dit natuurlijk ook bij iemand anders maken. Word een ware tattoo artist en leef je uit!
Je kunt de complete activiteitenkalender voor april hier downloaden! Of bekijk de kalender direct in DoenKids en plan het in.   
   
Iedere maand zal er een nieuwe blog verschijnen met een nieuwe BSO-activiteitentipkalender. Kun je niet wachten op nieuwe ideeën? Neem dan zelf een kijkje in de database van DoenKids! Deze staat boordevol inspiratie.   

Nog geen abonnement? Neem dan contact met ons op! Stuur een mail naar info@doenkids.nl of bel 085-4001100 (Let op: kies eerst 1 voor support en dan 5 voor DoenKids).   

Demo

Curious what DoenKids can do for you? Fill in the form and we will contact you as soon as possible for a free demo.
Request demo
All rights reserved KidsKonnect
Created by Clic.nl
This website uses cookies