DoenKids is onderdeel van KidsKonnect, klik hier voor meer informatie.
KidsKonnect
NL EN
Request demoBlog

Sinterklaas Reactiespel

Sinterklaas komt aan en dan begint het allemaal weer: de tijd van schoen zetten, surprises maken, gedichten schrijven en pepernoten bakken. In DoenKids vind je heel veel leuke spelactiviteiten die prima passen bij het thema Sint. 

Nieuw in DoenKids is het Sinterklaas reactiespel. Je kunt dit Sinterklaas reactiespel gratis downloaden. Leuk voor de BSO maar ook leuk voor op school.
Hoe werkt dit spel?
De bedoeling van het spel is dat kinderen op elkaar reageren aan de hand van de opdracht die zij op hun kaartje hebben staan. Dit is een hilarisch spel want niemand weet immers van tevoren wie er aan de beurt is! Print alle kaartjes uit en lamineer ze eventueel zodat je dit spel vaker kunt spelen.

Deel alle kaartjes uit. Afhankelijk van het aantal kinderen krijgt ieder kind 1 of meerdere kaartjes. Wanneer een kind meerdere kaartjes krijgt wordt het wel meteen veel moeilijker. Speel je dit spel dus voor de eerste keer met een groep jonge kinderen probeer dan zo min mogelijk kaartjes per kind te geven. Het liefste zelfs maar 1.

Je kunt het spel langer laten duren door de kinderen kaartjes in 2 kleuren te laten gebruiken. Je geeft ieder kind dan bijvoorbeeld een blauw en geel kaartje. Kijk welke kleur het startkaartje heeft. Spreek af dat de kinderen dan eerst allemaal de reactie van het die kleur spelen en pas daarna de reactie van het kaartje in de andere kleur. In die volgorde moet het verhaal gespeeld worden. Samen vormen de kaartjes 1 verhaal.

Let op: dit spel is het leukst wanneer je helemaal voor jezelf houdt wat er op staat. Niet doorvertellen dus!

Het kind dat als eerste aan de beurt is heeft op het kaartje staan: Jij hebt het eerste kaartje! Hierop staat vaak als tekst:

Zodra de spelleider roept: START, roep jij/zeg jij/doe jij….enzovoort. Daarna volgt reactie op reactie van de andere kinderen. Ieder kind voert uit wat er op zijn of haar kaartje staat. Nadat alle kaartjes uitgedeeld zijn roept de spelleider START of geeft een vooraf afgesproken startsignaal. Het kind met het startkaartje begint en vervolgens reageren alle kinderen één voor één. Best spannend want niemand weet van tevoren wanneer je aan de beurt bent!

Het spel is afgelopen wanneer het laatste kind EINDE roept (of iets anders dat op het kaartje
staat dat aangeeft dat het spel voorbij is).

Tip: We kunnen aanraden om zelf een uitdraai van de kaartjes bij de hand te houden, zodat je precies weet wie aan de beurt is (of welke opdracht er nu moet volgen). E.v.t. kun je de kaartjes ook nummeren. Dit maakt het wel minder spannend want als spelleider kun je ook flink lachen als je niet weet wat er gaat gebeuren!

Demo

Curious what DoenKids can do for you? Fill in the form and we will contact you as soon as possible for a free demo.
Request demo
All rights reserved KidsKonnect
Created by Clic.nl
This website uses cookies