DoenKids is onderdeel van KidsKonnect, klik hier voor meer informatie.
KidsKonnect
NL EN
Request demoBlog

Valentijn Bento tips

14 februari is het de dag van de liefde. Hoe kan je dat nou beter vieren dan met lekker eten. Per toeval kwam ik in aanraking met Bento. Bento is een eeuwenoud gebruik dat is overgewaaid uit Japan. Het betekent een gevarieerde, gezonde en creatieve lunch. Deze lunch wordt gepresenteerd in een vakjes-lunchtrommel of vakjesbord ook wel een Monkeyplatter genoemd, die al het eten van elkaar scheidt. Een Bento in Nederland bestaat voornamelijk uit de volgende vier componenten, groente, fruit, granen en eiwitten en dit allemaal gepresenteerd in leuke figuurtjes enmet leuke accessoires zoals prikkers, ringen en vrolijke kleine bakjes. Voor veel moeilijke eters is Bento de perfecte uitkomst.Ik hoop jullie te inspireren met lekkere en makkelijke receptjes en leuke voorbeelden. Heel veel plezier.
Verschillende Bento voorbeelden
Hartjes wraps
De wrap hartjes zijn leuk voor de lunch op het kinderdagverblijf, maar ook heerlijk voor de BSO kinderen na schooltijd. Ik ben begonnen met een volkoren wrap te besmeren met roomkaas, daarop wat ijsbergsla en dat weer beleggen met plakjes kipfilet. Rol ze stevig op en snij ze in rolletjes van ongeveer 2 cm. Voor dit hart heb ik 4 kleine wraps gebruikt, maar je kan het hart natuurlijk zo groot maken als je zelf wil. Nog wat aardbeien erbij of een andere gewenste fruitsoort en je hebt een heerlijke lunch of vullend tussendoortje.

Gezonde pannenkoeken
Soms wil je de kinderen wel eens extra in de watten leggen. Helemaal op Valentijnsdag. Maar het moet natuurlijk wel binnen het budget passen en het liefst ook niet teveel tijd kosten. Ook deze lekkere pannenkoeken kun je voor het grootste gedeelte met de kinderen maken, net als de hartjes wraps. Zo heb je meteen weer een leuke activiteit. Prak een banaan fijn en kluts hier 2 eieren door heen. Je krijgt nu een middeldik beslag. Doe wat boter of olijfolie in de pan en schep met een juslepel kleine beetjes beslag in de pan. Je kan in een kleine koekenpan ongeveer 3 bananenpannenkoekjes bakken. In nog geen 10 minuten heb ongeveer 16 pannenkoekjes op tafel staan. Als garnering heb ik nog wat aardbeitjes fijn gesneden, maar dat hebben deze bananen pannenkoeken stiekem helemaal niet nodig.
Muffins boordevol groente
Verwarm de oven al vast voor op 200 graden, snij groente in kleine stukjes, in deze muffins heb ik paprika, tomaat en champignons gestopt, maar je kan er elke groente in stoppen die je wilt. Een scheutje koffiemelk of gewone melk erdoor heen, een klein handje geraspte kaas en dan de eieren. Ik heb voor deze keer 4 eieren gebruikt en hiermee kon ik 8 muffins vullen (maar dit hangt natuurlijk af van de hoeveelheid groente). Ik heb zelf siliconen hartjes vormen gebruikt om lekker in het Valentijns thema te blijven. Het voordeel van siliconen is dat je ze bij de ei muffins niet hoeft in te vetten en je ze weer kan hergebruiken. En vaak zijn ze bij winkels als de Wibra of Action ook heel betaalbaar. De vormpjes heb ik voor ┬ż gevuld met het ei groente mengsel en voor ongeveer 20 minuten in de oven gezet.

Liefdespasta
Zelfs komt de ei muffin hier geregeld met een koude pastasalade in de lunchbox terecht. Ook dit kun je natuurlijk prima als lunch maken voor de opvang. Ik heb voor de salade volkoren biologische fusilli gebruikt. Uit komkommer, paprika en gerookte kip heb ik kleine hartjes gestoken, de restjes heb ik fijn gesneden en door de pasta gedaan net als een paar snoeptomaatjes. In het kuikentje zit wat geraspte kaas. Het vocht uit de groente zorgen ervoor dat de pasta niet droog is en olie eigenlijk overbodig is. Ik denk dat jullie kinderen net zo smullen als die van mij. 
Fijne Valentijnsdag!

Ben je geïnteresseerd in Monkey platter voorbeelden?
Lees dan deze blog.

Demo

Curious what DoenKids can do for you? Fill in the form and we will contact you as soon as possible for a free demo.
Request demo
All rights reserved KidsKonnect
Created by Clic.nl
This website uses cookies