DoenKids is onderdeel van KidsKonnect, klik hier voor meer informatie.
KidsKonnect
NL EN
Demo aanvragenBlog

BSO-activiteiten in april – tips voor de kinderopvang

Iedere maand bieden wij een activiteitenkalender aan boordevol tips met passende activiteiten voor die maand. Alle activiteiten staan in DoenKids. Het is een interactieve PDF: superhandig! Als je klikt op de activiteit ga je vanzelf naar het bijbehorende draaiboek. Je moet dan wel ingelogd zijn in DoenKids.

Natuurlijk nemen we op de kalender de speciale (feest)dagen ook mee. In april zijn dit bijvoorbeeld de start van de Ramadan, Pasen en Koningsdag. Extra leuk om hier even bij stil te staan met de kinderen. Verder staat 1 april op de kalender voor deze maand. De dag waarop je iemand voor de gek mag houden.

Bij elke activiteit wordt met behulp van een symbool aangegeven wat voor soort activiteit het is. Dit zijn de DoenKids soort activiteiten: eten en drinken, creatief, sport & spel, muziek, dans & drama, techniek & proefjes, natuur en media.

In deze maandelijkse blog worden er een aantal activiteiten uitgelicht, maar voel je gerust vrij om zelf op onderzoek uit te gaan en zelf op de activiteiten te klikken die passen bij jullie BSO.
 Benieuwd naar de activiteitenkalender van maart? Klik dan hier.
Voorbeeld BSO activiteiten april
Dinsdag 5 april: Spel - Lentepret
Het zonnetje schijnt, er groeien weer blaadjes aan de boom en er worden jonge dieren geboren. We worden vrolijk van de lente! We gaan daarom allemaal vrolijke lentespelletjes spelen. Doe je mee?

Woensdag 13 april: Muziek, dans en drama - Welk dier hoor ik daar?

Weet jij welk dier welk geluid maakt? Dat is wel handig voor als je later met dieren zou willen werken.
Donderdag 21 april: Ontdekken, techniek en proefjes – Zoutkristallen maken
Dit proefje kan een beetje lang duren, we gaan namelijk kristallen maken! Die maken we van zout, water én met wat geduld. Het resultaat wordt verbluffend!
 
Vrijdag 29 april: Spel – Broodclip games
Verzamel zoveel mogelijk broodclipjes. Hier kun je superleuke spelletjes mee doen! Wie is er na 1 minuut de winnaar van het spel?
Download hier de activiteitenkalender
Je kunt de complete activiteitenkalender voor april hier downloaden!  Of bekijk de kalender direct in DoenKids en plan het in.

Iedere maand zal er een nieuwe blog verschijnen met een nieuwe BSO-activiteitentipkalender. Kun je niet wachten op nieuwe ideeën? Neem dan zelf een kijkje in de database van DoenKids! Deze staat boordevol inspiratie.

Nog geen abonnement? Neem dan contact met ons op! Stuur een mail naar info@doenkids.nl of bel 085-4001100 (Let op: kies eerst 1 voor support en dan 5 voor DoenKids).

Demo

Benieuwd wat DoenKids voor je kan betekenen? Vul het formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op voor een vrijblijvende demo.
Demo aanvragen
Alle rechten voorbehouden KidsKonnect
Created by Clic.nl
Wij maken gebruik van cookies op onze website