DoenKids is onderdeel van KidsKonnect, klik hier voor meer informatie.
KidsKonnect
NL EN
Demo aanvragenBlog

BSO-activiteiten in december – tips voor de kinderopvang

Iedere maand bieden wij eenactiviteitenkalenderaan boordevol tips met passende activiteiten voor die maand. Alle activiteiten staan in DoenKids. Het is een interactieve PDF: superhandig! Als je klikt op de activiteit ga je vanzelf naar de bijbehorende uitleg van de activiteit. Je moet dan wel ingelogd zijn in DoenKids.   

Natuurlijk nemen we op de kalender de speciale (feest)dagen ook mee. In december zijn dat natuurlijk Sinterklaas, Kerstmis en Oud en Nieuw. Extra leuk om hier even bij stil te staan met de kinderen.   
Bij elke activiteit wordt met behulp van een symbool aangegeven wat voor soort activiteit het is. Dit zijn de DoenKids soort activiteiten: eten en drinken, creatief, sport en spel, muziek, dans en drama, techniek en proefjes, natuur en media.  
In deze maandelijkse blog worden er een aantal activiteiten uitgelicht, maar voel je gerust vrij om zelf op onderzoek uit te gaan en op de activiteiten te klikken die passen bij jullie BSO.   
Voorbeeld BSO activiteiten december
Vrijdag 1 december: Eten en drinken – Suikervrije kruidnootjes
Kruidnootjes horen bij Sinterklaas. Maar van teveel suiker worden we niet echt blij. De suikervrije variant die we bakken, is een goed alternatief!

Dinsdag 5 december: Natuur – Pakjesmiddag in de natuur
Een cadeau kun je natuurlijk kopen, maar zoeken en màken is nog veel leuker! Trek snel een lootje en ga in de natuur op zoek naar een mooi cadeautje!
Maandag 18 december: Sport en bewegen – Kerstboomrace
Welke materialen zou je kunnen gebruiken om een kerstboomvorm neer te leggen op de grond? Help bij het verzamelen en race mee in de estafette!

Donderdag 28 december: Spel – Fruitmandspel
Even wat anders dan Sinterklaas en Kerstmis… We maken een kring en spelen samen het vrolijke fruitmandspel.
Tijdens dit spel krijgt ieder kind een naam van een fruitsoort en onthoudt hij dit goed. Als deze naam wordt genoemd is het de bedoeling dat ze zo snel mogelijk van plek verwisselen met een ander kind die dezelfde fruitsoort is. Een spel waar je dus goed bij moet luisteren!
Je kunt de complete activiteitenkalender voor december hier downloaden! Of bekijk de kalender direct in DoenKids en plan het in.  
  
Iedere maand zal er een nieuwe blog verschijnen met een nieuwe BSO-activiteitentipkalender. Kun je niet wachten op nieuwe ideeën? Neem dan zelf een kijkje in de database van DoenKids! Deze staat boordevol inspiratie.  
  
Nog geen abonnement? Neem dan contact met ons op! Stuur een mail naar info@doenkids.nl of bel 085-4001100 (Let op: kies eerst 1 voor support en dan 5 voor DoenKids).  

Demo

Benieuwd wat DoenKids voor je kan betekenen? Vul het formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op voor een vrijblijvende demo.
Demo aanvragen
Alle rechten voorbehouden KidsKonnect
Created by Clic.nl
Wij maken gebruik van cookies op onze website