DoenKids is onderdeel van KidsKonnect, klik hier voor meer informatie.
KidsKonnect
NL EN
Demo aanvragenBlog

BSO-activiteiten in maart – tips voor de kinderopvang

Iedere maand bieden wij een activiteitenkalender aan boordevol tips met passende activiteiten voor die maand. Alle activiteiten staan in DoenKids. Het is een interactieve PDF: superhandig! Als je klikt op de activiteit ga je vanzelf naar het bijbehorende draaiboek. Je moet dan wel ingelogd zijn in DoenKids.

Natuurlijk nemen we op de kalender de speciale (feest)dagen ook mee. In maart zijn dit bijvoorbeeld de nationale Boomfeestdag en Pannenkoekdag. Extra leuk en grappig om hier even bij stil te staan met de kinderen. Verder staat de internationale dag tegen racisme op de kalender voor deze maand.

Bij elke activiteit wordt met behulp van een symbool aangegeven wat voor soort activiteit het is. Dit zijn de DoenKids soort activiteiten: eten en drinken, creatief, sport & spel, muziek, dans & drama, techniek & proefjes, natuur en media.

In deze maandelijkse blog worden er een aantal activiteiten uitgelicht, maar voel je gerust vrij om zelf op onderzoek uit te gaan en zelf op de activiteiten te klikken die passen bij jullie BSO.
Benieuwd naar de activiteitenkalender van februari? Klik dan hier.
Voorbeeld BSO activiteiten maart
Woensdag 2 maart: Natuur – Bloembollen planten
Dahlia’s, Anemonen, Calla’s, Gladiolen en Begonia’s zijn zomerbloeiende bollen. We platen deze bollen in het voorjaar. Help je mee?

Dinsdag 8 maart: Ontdekken, techniek en proefjes – Oranje Vulkaan
Maak in een sinaasappel een oranje vulkaan door heel simpel drie materialen te mixen, supervet! Een heel oranje experiment.
Dinsdag 15 maart: Eten en drinken – Clowns cupcakes
Met een heerlijk basisrecept bakken we cup cakes. Vervolgens maken we er clowns van. Te grappig om op te eten?

Vrijdag 25 maart: Spel – Penalty schietspel
Bouw jou schoenendoosdeksel om tot een echt FIFA strafschopgebied, inclusief bewegende keeper!
Download hier de activiteitenkalender
Je kunt de complete activiteitenkalender voor maart hier downloaden! Of bekijk de kalender direct in DoenKids en plan het in.

Iedere maand zal er een nieuwe blog verschijnen met een nieuwe BSO-activiteitentipkalender. Kun je niet wachten op nieuwe ideeën? Neem dan zelf een kijkje in de database van DoenKids! Deze staat boordevol inspiratie.

Nog geen abonnement? Neem dan contact met ons op! Stuur een mail naar info@doenkids.nl of bel 085-4001100 (Let op: kies eerst 1 voor support en dan 5 voor DoenKids).

Demo

Benieuwd wat DoenKids voor je kan betekenen? Vul het formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op voor een vrijblijvende demo.
Demo aanvragen
Alle rechten voorbehouden KidsKonnect
Created by Clic.nl
Wij maken gebruik van cookies op onze website