DoenKids is onderdeel van KidsKonnect, klik hier voor meer informatie.
KidsKonnect
NL EN
Demo aanvragenBlog

BSO-activiteiten in oktober – tips voor de kinderopvang

Iedere maand bieden wij een activiteitenkalender aan boordevol tips met passende activiteiten voor die maand. Alle activiteiten staan in DoenKids. Het is een interactieve PDF: superhandig! Als je klikt op de activiteit ga je vanzelf naar de bijbehorende uitleg van de activiteit. Je moet dan wel ingelogd zijn in DoenKids.  

Natuurlijk nemen we op de kalender de speciale (feest)dagen ook mee. In oktober zijn dat bijvoorbeeld dierendag, Boerenkooldag en Halloween. Extra leuk om hier even bij stil te staan met de kinderen.  
Bij elke activiteit wordt met behulp van een symbool aangegeven wat voor soort activiteit het is. Dit zijn de DoenKids soort activiteiten: eten en drinken, creatief, sport en spel, muziek, dans en drama, techniek en proefjes, natuur en media. 
In deze maandelijkse blog worden er een aantal activiteiten uitgelicht, maar voel je gerust vrij om zelf op onderzoek uit te gaan en op de activiteiten te klikken die passen bij jullie BSO. 
Voorbeeld BSO activiteiten oktober
Maandag 2 oktober: Creatief - Onder moeders paraplu
Het regent, het regent... Pak je paraplu er maar bij! In deze activiteit kun je op drie verschillende manieren een paraplu-schilderij maken. Kies je voor het bubbeltjesplastic-schilderij, het scheerschuim-schilderij of het gekleurde regen-schilderij? Zoek er eentje uit en ga aan de slag. Hang het schilderij op jullie groep of neem hem mee naar huis!

Donderdag 12 oktober: Ontdekken, techniek en proefjes – muurtje metselen
Wij bouwen een huis, een heel groot huis! Met nep cement en stenen gaan we aan de slag als echte bouwvakkers!
Woensdag 25 oktober: Sport en bewegen – Regenrace!
We gaan een estafette houden waarin we ons zo snel mogelijk aan en uit moeten kleden. De kleding die we aan en uit moeten doen helpen je droog te blijven in een regenbui. Klaar? Rennen maar!

Maandag 30 oktober: Natuur – Herfstraam in de natuur
Lukt het jou om dezelfde kleuren te vinden als die op jouw herfstlijst staan? We gaan de natuur in!
Download hier de activiteitenkalender
Je kunt de complete activiteitenkalender voor oktober hier downloaden! Of bekijk de kalender direct in DoenKids en plan het in.  
  
Iedere maand zal er een nieuwe blog verschijnen met een nieuwe BSO-activiteitentipkalender. Kun je niet wachten op nieuwe ideeën? Neem dan zelf een kijkje in de database van DoenKids! Deze staat boordevol inspiratie.  
  
Nog geen abonnement? Neem dan contact met ons op! Stuur een mail naar info@doenkids.nl of bel 085-4001100 (Let op: kies eerst 1 voor support en dan 5 voor DoenKids).

Demo

Benieuwd wat DoenKids voor je kan betekenen? Vul het formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op voor een vrijblijvende demo.
Demo aanvragen
Alle rechten voorbehouden KidsKonnect
Created by Clic.nl
Wij maken gebruik van cookies op onze website