DoenKids is onderdeel van KidsKonnect, klik hier voor meer informatie.
KidsKonnect
NL EN
Request demoBlog

BSO-activiteiten in maart - tips voor de kinderopvang

Iedere maand bieden wij een activiteitenkalender aan boordevol tips met passende activiteiten voor die maand. Alle activiteiten staan in DoenKids. Het is een interactieve PDF: superhandig! Als je klikt op de activiteit ga je vanzelf naar de bijbehorende uitleg van de activiteit. Je moet dan wel ingelogd zijn in DoenKids.

Natuurlijk nemen we op de kalender de speciale (feest)dagen ook mee. In maart zijn dat bijvoorbeeld Internationale Complimentendag, Nationale Pannenkoekendag, het begin van de Ramadan en de Internationale dag van het geluk. Extra leuk om hier even bij stil te staan met de kinderen.
Bij elke activiteit wordt met behulp van een symbool aangegeven wat voor soort activiteit het is. Dit zijn de DoenKids soort activiteiten: eten en drinken, creatief, sport en spel, muziek, dans en drama, techniek en proefjes, natuur en media.
In deze maandelijkse blog worden er een aantal activiteiten uitgelicht, maar voel je gerust vrij om zelf op onderzoek uit te gaan en op de activiteiten te klikken die passen bij jullie BSO.
Voorbeeld BSO activiteiten maart
Vrijdag 1 maart: Creatief – Jij bent mijn nummer 1 (vernieuwde activiteit!)
Op Internationale complimentendag maken wij een beker voor onze nummer 1. Wie kies jij uit? We maken deze trofee door twee papieren bekertjes goud te spuiten of te verven, deze bovenop elkaar te zetten en het te versieren op een manier die je zelf mooi vindt. Je zou de naam voor degene aan wie je de prijs geeft nog op de beker kunnen zetten of natuurlijk: je eigen naam en jouw speciale talent kunnen opschrijven.

Vrijdag 8 maart: Eten en drinken– Spinazie-pannenkoeken met fruit
Op Nationale Pannenkoekendag kunnen wij het bakken van pannenkoeken natuurlijk niet overslaan. Een supergoed excuus om samen gezellig de keuken in te duiken. We maken spinaziepannenkoeken met fruit en een yoghurtsaus. Eerst maken we de mix, vervolgens bakken we de pannenkoeken en kun je ondertussen de yoghurtsaus maken. Daarna leggen we de pannenkoek op een bord en garneren we het af met wat fruit. Gezond en lekker! Eet smakelijk!
Maandag 18 maart: Ontdekken, techniek en proefjes– Duimpiano (vernieuwde activiteit!)
Het is tijd om je mouwen op te stropen! We maken een piano van een oud koekblik. De toetsen maken we van ijslollystokjes, die vastgezet worden tussen 2 houten balkjes. Een leuk en bijzonder instrument om te maken. Welk liedje ga jij straks spelen op jouw duimpiano?

Donderdag 28 maart: Sport en bewegen – Bekerbrilvoetbal (vernieuwde activiteit!)
We spelen een normaal potje voetbal. Alleen krijgen we er tijdens dit wedstrijdje een extra uitdaging bij. Ieder speler krijgt namelijk een bekerbril op. En in tegenstelling tot een gewone bril, zorgt deze bekerbril er juist voor dat je minder kunt zien. Speel met een gewone voetbal (dit kan bij de oudere kinderen) of met een zachte voetbal (bij de jongere kinderen). Probeer op deze manier maar eens om dat potje voetbal te winnen! Wie er wint, krijgt de beker(tjes).
Je kunt de complete activiteitenkalender voor maart hier downloaden! Of bekijk de kalender direct in DoenKids en plan het in.   
   
Iedere maand zal er een nieuwe blog verschijnen met een nieuwe BSO-activiteitentipkalender. Kun je niet wachten op nieuwe ideeën? Neem dan zelf een kijkje in de database van DoenKids! Deze staat boordevol inspiratie.   

Nog geen abonnement? Neem dan contact met ons op! Stuur een mail naar info@doenkids.nl of bel 085-4001100 (Let op: kies eerst 1 voor support en dan 5 voor DoenKids).   

Demo

Curious what DoenKids can do for you? Fill in the form and we will contact you as soon as possible for a free demo.
Request demo
All rights reserved KidsKonnect
Created by Clic.nl
This website uses cookies